Siirry sisältöön
Ota yhteyttä

Yritysesittely

Historia pähkinänkuoressa:

Perustettu Helsingissä vuonna 1957 nimellä Mome-P.Hansson & Co Ky.

Paja toteutti vedinmallistoja, oman workshop-design-ajattelun pohjalta, sekä yhteistyössä kotimaisten arkkitehtien kanssa (Olli Kuusi, Kaija ja Heikki Siren), mm.Polyox-vetimen sekä Teräväkulmaisen vedinsarjan. Mome toteutti myös oman läpikiinnitystekniikan vedinsarjoilleen joka 50-luvun lopulla oli merkittävä innovaatio alalla. Jo 60-luvun alussa Mome sai jalansijan rakennusteollisuuden markkinoilla ja tunnettavuuden julkisten tilojen ovihelojen valmistajana. Toiminta tässä asetelmassa jatkui vuoteen 2000 asti.

Liiketoiminnat ja konekanta myytiin v. 2000 Jorason Oy:lle, Momen perustajien,
Per-Erik Hanssonin ja Helge Henrik Saarelan eläköidyttyä. Paja siirrettiin Helsingistä Vantaalle yrityskaupan johdosta. Ray Karppinen siirtyi Jorasonin vientipäällikön tehtävistä vetämään Mome-osastoa.

Karppinen osti Momen pajatoiminnat Jorasonilta v.2002 ja jatkoi toimintaa nimellä
Mome Oy.

Vuodenvaihteessa 2011-2012 paja muutti Vantaalta uusiin tiloihin Porvooseen.

Valmistuspajan toimintakuvio ja työfilosofia:

Toiminta ja arvot ovat samat kuin pajan perustamisen alkumetreillä yli 60 vuotta sitten : Raaka-aineesta valmiiksi tuotteiksi jotka kestävät käyttöä yli vuosikymmenten. Moderni muotoilu, käsityöteollinen käyttötaide, Laatu-ajattelu sekä asiakkaan tyytyväisyys ovat itseisarvoja työssämme joita tinkimättömästi haemme ja noudatamme.

Momen ovihelamallisto koostuu karkeasti kahdesta osiosta ; edeltäjiemme -60 -70-luvulla julkaistuista sarjoista joihin olemme lisänneet tuotekohtaisia täydennyksiä.
Toinen osio mallistosta on v.2000-2020 aikana kehitettyjä sarjoja, joiden suunnittelusta pajan oman #momeworkshop-suunnittelun lisäksi on osallistunut talon ulkopuolelta kotimaisia arkkitehteja ja teollisia muotoilijoita.

Vakiomallistomme lisäksi, olemme valmistaneet myös projektikohtaisia malliston
ulkopuolisia räätälintöitä.

Kolmantena osa-alueena olemme myös tehneet vanhojen ovihelojen saneeraustöitä.

Päivittäiset työmme Porvoon pajalla koostuvat erivaiheisista metallitöistä: Sorvaus, jyrsintä, lämpökäsittely, taivutus, prässäys, hopeajuottaminen, hionta ja kiillotus.
Pitkälle kehitetyt työkalusovellutuksemme rationalisoivat manuaalisia työvaiheita käsityövoittoisessa tuotannossa. Manuaalisten hiomokoneiden ja sorvien tueksi, meillä on myös cnc-sorvi sekä täryhiontamylly jotka nopeuttavat isojen valmistussarjojen toimituksia. Alihankintaketjumme on pieni. Ainoastaan pintakäsittelyt, puuosien valmistukset, pronssitöiden raakavalutyöt sekä satunnaisesti tarvitsemamme laser- ja vesileikkuut haemme pajan ulkopuolelta. Kaikki muu valmistustyö tapahtuu Porvoon pajalla.

Käsityövoittoisten työtapojemme vahvuus on se että emme ole juuttuneet moduleihin ja kaavoihin. Meidän on helppo mukautua mahdollisiin muutostarpeisiin, vakiomalliston tuotteiden projektikohtaisiin modifiointeihin, sekä myös yllä mainittuun räätälintöinä toteutettavien mallien valmistukseen. Tarjoamme rakennusteollisuuteen tyylikkäitä ja laadukkaita vaihtoehtoja. Ylläpidämme avointa vuoropuhelua ja yhteyttä alalla toimiviin arkkitehtitoimistoihin ja lukkoliikkeisiin kehittäessämme alaa ja tarjontaamme yhteisellä kentällä

Ray Karppinen
Tuotanto ja markkinointi
Mome Oy

Instagram : @momeworkshop